A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje + videó

A kormányszóvivő a Facebook-oldalán jelentette be az indulását.

2024. 03. 14. 17:06
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2023. november 30. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. november 30-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz Budapest a mai napon felkért, hogy főpolgármester-jelöltként megmutassuk: Budapest többet érdemel! A megtisztelő felkérést elfogadom – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

A poszt mellé feltöltött videóban leszögezte: a nemzet fővárosa Gyurcsány Ferenc fogságában van, aki főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből. Mint mondta, Karácsony a 2010 előtti baloldali politika lejárt lemeze.

– Itt az ideje, hogy lecseréljük ezt a lejárt lemezt. A nemzet fővárosa olyan polgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal

– tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán arról is írt, hogy megtiszteltetés volt számára az a több mint négy év, amit Magyarország kormányának szóvivőjeként töltött. 

Ez a gyönyörű és igen mozgalmas időszak számomra most véget ér, a kormányszóvivői munkát nem folytatom tovább

– közölte.

A főpolgármester-jelöltség megtiszteltetés és feladat – jelentette ki Szentkirályi Alexandra. Hozzátette: köszöni a bizalmat, minden tudását és tapasztalatát a város érdekében igyekszik kamatoztatni. 

Hiszek abban, hogy Budapest többet érdemel!

– hangsúlyozta.

Szentkirályi Alexandra 1987-ben született Budapesten. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte. Pályafutását a Fidelitasban kezdte, majd 2010 és 2014 között képviselő volt a fővárosi önkormányzat Fidesz–KDNP-frakciójában, majd 2014-ben minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese lett Tarlós István mellett. Budapest humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese volt 2019-ig, azaz a kulturális, oktatási, szociál- és ifjúságpolitikai, sport-, környezetvédelmi, turisztikai és arculati feladatokat felügyelte. Ezt követően lett kormányszóvivő, amely pozíciót 2020 óta tölti be.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében  (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.