Szökni próbáltak a börtönből, de nem gondolták túl a tervet

Megrongálták a zárka falát egy letört ágylétra darabjával, ám a későbbiekre nem gondoltak.

Forrás: MTI2024. 03. 24. 11:42
Szökés a börtönből Fotó: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy letört ágylétra darabjával akarták kibontani zárkájuk falát fogvatartottak Győrben. Vasárnap hajnalban észlelte a felügyelet, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában a fogvatartottak megrongálták a zárka falát egy letört ágylétra darabjával, hogy így szökjenek meg a börtönből – adta hírül Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztály vezetője. Hozzátette: 

a zárka az épület második emeletén volt. Valószínűleg arra már nem gondoltak az elkövetők, hogy ha esetleg átjutnak a falon, miként jutnak le a csaknem tízméteres magasságú, biztonsági elemekkel ellátott épületen

 – tette hozzá.

A börtön az ilyenkor alkalmazott szakmai protokoll alapján a szükséges intézkedéseket megtette, a parancsnok pedig feljelentést tett a rendőrségen.
Emlékeztetett: győri fogvatartott legutóbb 2017 szeptemberében, kihallgatása után szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról. Őt ezért jogerősen két év két hónap fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Törvényszék.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.