„Úgysem hisznek majd neked” – Magyar Péter fenyegetőzéséről beszélt a klinikai szakpszichológus

A bántalmazó minden eszközzel fenn akarja tartani a hatalmát a bántalmazott felett.

Forrás: Origó2024. 03. 19. 13:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Általánosságban a bántalmazó kapcsolatokra jellemző, hogy a bántalmazó két dologra törekszik: egyrészt a megfélemlítésre, másrészt az áldozat elbizonytalanítására – mondta az Origónak Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus.

Beszélt arról is, hogy a bántalmazó minden eszközzel fenn akarja tartani a hatalmát a bántalmazott felett, akár azzal, hogy megfélemlíti, és azt mondja neki, hogy úgysem lesz sikeres a kitörési kísérlete. Külön kitért Magyar Péter azon kijelentésére, hogy nem teregeti ki a családi szennyest. Erről azt mondta, a bántalmazott alapvetően mindig szégyent él meg, megalázást, kiszolgáltatottságot érez.

Amennyiben felmerül az a gondolat, hogy elmondja másoknak, mi történt vele, akkor úgy érzi, »kiteregeti a családi szennyest«, és ez rá fog rossz fényt vetni.

A bántalmazó azt mondja az áldozatnak, hogy úgysem hisznek majd neki, csak lejáratja magát, ezért hiába kér segítséget – fűzte hozzá.

A bántalmazó személyiség hatalmat akar gyakorolni a bántalmazott felett, megfélemlíti az áldozatot. A későbbiekben aztán jöhet az erősebb bántalmazás, de ne felejtsük el – emelte ki a klinikai szakpszichológus –, hogy rendszerint nem feltétlenül fizikai bántalmazásról van szó, lehet ez verbális vagy pszichés is. Ha gyermekek is vannak a családban, akkor ez a megfélemlítés még erőteljesebb lehet egy nő esetében.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy készült rendőri jelentés Magyar Péter és Varga Judit egy veszekedéséről, amelyet a HVG közölt, miután Magyar Péter a portálnak megtiltotta, hogy beszámoljanak róla, annak ellenére, hogy először

nem tárták nyilvánosság elé, hanem őt keresték meg vele.

Ebben az áll, hogy az akkori igazságügyi miniszter védelmét ellátó rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga Judit láthatóan félt, a hatósági jelenlét nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Próbálta elhagyni a lakást, amit a dokumentum szerint a férfi nem engedett, mondván, hogy a felesége nem mehet sehova, és nem viheti magával a gyerekeket sem, akik egyébként nem is voltak a helyszínen.

A férfi – a jelentés szerint – azzal fenyegetőzött, hogy Varga Judit majd megbánja még ezt, úgysem hisznek majd neki. „Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből” – fogalmazott.

A jelentés szerint a Varga Juditot védő rendőrrel is veszekedésbe keveredett Magyar Péter, de a nő a végül kiszabadult, a gyermekeihez a rendőrautóval ment egy másik lakásba, ahol a férje állítólag még másfél órán keresztül őrjöngött.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.