Várja a jelentkezőket az MCC egyetemi programja

Hatalmas az érdeklődés.

2024. 03. 06. 14:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlik a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjának felvételije – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az MCC. A kétéves képzésre nappali tagozatos, elsőéves egyetemisták jelentkezhetnek, akik hat szakterületen szerezhetnek egyedülálló tudást, nemzetközi tapasztalatokat és közösségi élményeket.

A képzés Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Győrben is elérhető. A budapesti hallgatóknak már csak egy hetük van jelentkezni, a vidéki diákok április közepéig pályázhatnak a kollégiumi lakhatást is biztosító ingyenes képzésekre és karrierlehetőségre.

Az Egyetemi Programba felvételt nyert hallgatók az úgynevezett Iskolarendszeren belül hat társadalomtudományi területen mélyíthetik el tudásukat: ilyen a jog, a közgazdaságtan, a pszichológia, valamint a nemzetközi kapcsolatok, a történelemtudomány és a média. Az iskolákat neves magyar szakemberek, akadémikusok, valamint a felsőoktatásban nagy múlttal rendelkező oktatók vezetik.

– A Mathias Corvinus Collegium jelenleg több mint 7300 diák ingyenes tehetséggondozását látja el. Hisszük, hogy a jövő tehetséges vezetőinek fontos ismérve a széles látókör és a multidiszciplináris megközelítés, ezért a hallgatóknak lehetőséget adunk, sőt arra sarkalljuk őket, hogy választott területükön kívül más iskolák előadásain is vegyenek részt, oktatóinkat pedig arra kérjük, szervezzenek közös szakmai programokat a tanulók számára. Az Iskolarendszer az országért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, nyitottak legyenek a világra, ismerjék a nemzetközi folyamatokat. A gyakorlatorientált kurzusok versenyképes tudással, az inspiráló környezet összetartó közösséggel gazdagítja a felvételt nyert diákokat – hangsúlyozta az MCC.

A kiterjedt nemzetközi ösztöndíjrendszernek köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi és kutatási programokban is részt vehetnek, többek között Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egyesült államokbeli Quinnipiac Egyetemen.

A hallgatók az MCC brüsszeli központjában uniós intézményeket és döntéshozatali folyamatokat ismerhetnek meg közelebbről. Az intézmény lehetőséget teremt a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokat szervez, és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

– Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. Az intézmény szociokulturális háttértől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő potenciál kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek – ismertette az MCC.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.