Ez lehet az oka a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett hatalmas tűznek + videó

A szálloda vezetésének tájékoztatása szerint a tűzben szerencsére senki sem sérült meg.

Forrás: MTI2024. 03. 09. 16:47
LAB_0900
kigyulladt a Silvanus Hotel Visegrádon
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utómunkálatokat végeznek a tűzoltók a visegrádi Hotel Silvanusban, miután eloltották a szombat délelőtt keletkezett tüzet – közölte a katasztrófavédelem szombat délután a honlapján. A szálloda vezetésének tájékoztatása szerint a tűzben senki sem sérült meg.

LAB_0904
Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét. Fotó: Ladóczki Balázs

A katasztrófavédelem azt írta, hogy az egységek tizennégy vízsugárral határolták körül a lángokat, amelyek a hotel negyedik szintjét és a tetőszerkezetet érintették.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, fővárosi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalui önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítik. A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt.

Pintér Róbert, a szálloda igazgatója az MTI megkeresésére korábban azt mondta, hogy

valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Az épületet mintegy kétszázharminc ember hagyta el. Az igazgató közölte, a vendégeknek buszok és melegedők állnak rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit; akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottjai foglalnak új szobát.

Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

A szálloda egy része tűzkárt szenvedett, tehát leégett, a negyedik emelet, a tetőszerkezet, de jók a körülmények ahhoz képest – hangsúlyozta a szálloda tulajdonosa a HírTV-nek. 

Borítókép: Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.