A pszichológus szerint nem hirtelen felindulásból késelte meg társát a bőnyi iskolás lány

Az indíték lehetett akár a bosszú is.

Forrás: Hír TV2024. 04. 29. 20:28
Késelés Bőnyön a Szent István Király Általános iskolában
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez nem hirtelen felindulásból elkövetett dolog volt – mondta egy pszichológus, akit a bőnyi iskolai tragédiáról kérdezett a Hír TV. Ahogy a Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, egy hatodikos lány a reggeli órájuk után késsel megszúrta egyik osztálytársát. A sérült lányt mentőhelikopter szállította kórházba. A szemtanú gyerekeket a rendőrök – szülői felügyelettel – kihallgatták.

Ez nem egy ilyen hirtelen felindulásból elkövetett dolog, ami gyerekek között egyébként előfordul. Ennek azért valamilyen mélyebb indítéka kellett hogy legyen, illetve valószínűleg mélyebb okok is állnak a háttérben

– mondta el Vida Ágnes pszichológus.

– Az indíték pedig lehet akár bosszú is

– hangsúlyozta. A szakember azt is elárulta, hogy egy hatodikos már érzi a súlyát egy ilyen tettnek. Szerinte rohanó világunkban a rengeteg hír és információ sem tesz jót a diákoknak, ami rájuk zúdul.

Sajnos egyre gyakoribb, hogy osztálytársak bántják egymást, aminek a vége súlyos sérülés vagy akár halál lehet. Vida Ágnes szerint a zaklatók általában dominánsabb gyerekek, viszont közben legbelül lehet, hogy önbizalomhiánnyal küzdenek.
 

Óvodáskortól jó, hogyha a szülők is dolgoznak azon, hogy a gyerekeknek legyen konfliktuskezelési technikáik, hogy tudják, hogy egy konfliktust hogyan lehet megoldani

– mondta a pszichológus arra a kérdésre, hogy szülőként mit tehet az ember. Hozzátette: érdemes már kis kortól kezdve beszélni a „csúfolódásról”, hogy ez mit okoz a másiknak.

Borítókép: Az iskola, ahol a késelés történt (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.