Dezső András tényleg távozik a HVG-től, Magyar Péter állhat a feszültség hátterében

Sokaknak nem tetszik, ha pozitívan kellene Magyar Péterről írniuk Deák Dániel szerint.

Forrás: Mandiner2024. 04. 19. 21:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, óriási a feszültség a dollármédiában Magyar Péter miatt, és ez változásokhoz vezet a HVG szerkesztőségében is.

A Media1 arról írt, hogy két újságíró távozik az ellenzéki laptól. A portál megkeresésére a HVG közölte: az év második felétől távozik a hvg.hu éléről Nagy Iván felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Elhagyja továbbá a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa is.

A kiadó a változást azzal indokolta, hogy „a HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség.”

A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője látja el július 1-jétől,

aki a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig – derült ki a kiadói közleményből.

Értesülések szerint a lapot elhagyó újságírók egy másik ellenzéki lapnál, a 444-nél folytatják munkájukat – írja a Mandiner.

 

Óriási a feszültség Magyar Péter miatt

A szerkesztőségi változások okát Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője abban látja, hogy „a HVG-nél – mint minden más balos lapnál – óriási a feszültség”, mivel fentről azt parancsolják újságíróiknak, hogy a nőbántalmazó és erőszakos Magyar Péterről állandóan és mindig pozitívan kell beszámolniuk.

Dezső András cikkét is cenzúrázni akarták, amelyben feltárta Magyar bántalmazó múltját

– írta az influenszer.

 

Nem volt kivételezés

Dezső Andrást ráadásul márciusban még azelőtt bírálta keményen Magyar Péter, hogy a róla szóló cikk – arról a bizonyos nagy port kavaró rendőrségi jelentésről, amely szerint az ügyvéd agresszíven lépett fel akkori felesége, Varga Judit és a védelmére siető rendőr ellen – egyáltalán megjelent volna.

– Magyar Péter politikai szereplő, tehát újságíróként ugyanúgy kezelem, mint bárki mást, aki a politika színpadára lép, és akiről információkat gyűjtök a cikkhez. Ilyenkor a szakmai szabályok a fontosak: vagyis meg kell győződni a dokumentum hitelességéről, itt ez megtörtént, meg kell győződni arról, hogy a hozzáférhető információk alapján történhettek-e úgy a dolgok, szóval sok mindent ellenőrizni kell, és meg kell szólaltatni az érintetteket – reagált akkor Dezső András a Klubrádió műsorában Magyar Péter támadására.

Borítókép: Dezső András (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.