Drónnal fogták el a rendőrök a betörőt

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

2024. 04. 05. 9:22
Rendőrség
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit menekülés közben a rendőrség egy kutya és egy drón segítségével fogott el – olvasható az ügyészség oldalán.

Mint jelezték, a vádirat a férfi 2021. december 4-én egy vértesszőlősi ház udvarára a kerítésen át bement, ott metszőollóval az egyik ablakot befeszítette, és azon keresztül bemászott az étkezőbe. A férfi a házból ellopott 900 ezer forintot, és több aranyékszert. Az arany ékszerek értéke összesen 842 810 forint.

A férfit DNS nyom alapján azonosította a rendőrség, ezért 2022. december 13-án próbálták elfogni, a férfi azonban a háza ablakán kiugrott és elszaladt. A férfit menekülés közben a nyomozó hatóság kutyával és drónnal követte, így fogta el.

A lopás miatt már büntetett – különös visszaeső – férfival szemben az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság börtönbüntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére – derült ki a közleményből.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.