Egy csapat migránst fogtak el Fejérben, az egyikük még szökésben van

Az embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal2024. 04. 16. 17:18
migráns, bevándorló
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális bevándorlókat fogtak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A tizenegy migránst egy olasz kisbuszban szállították az M7-es autópályán, mikor a pénzügyőrök a lepsényi pihenőhelyre terelték a járművet, hogy átvizsgálják – hívta fel a figyelmet a NAV.

A sofőr már nem hagyhatta el a Fejér vármegyei parkolót, miután a pénzügyőrök átvizsgálták az autóját. A járművet az autópályán választották ki a járőrök, majd kikísérték egy biztonságos ellenőrzési pontra. A sofőr a parkólóban egyre feszültebb lett. Az utasok egyike jelezte, hogy mosdóba szeretne menni, majd hátrahagyta okmányait, és futásnak eredt – írták.

Az iratok átvizsgálásakor kiderült, hogy az autóban utazók mindegyike Srí Lanka-i állampolgár

– emelték ki. Hozzátették: az elmenekült utas és a hiányosan kitöltött okmányok miatt felmerült a gyanú, hogy az utasok illegálisan érkeztek az országba, ezért a járőrök értesítették a rendőrséget.

A pénzügyőrök a sofőrt és a kilenc utast a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták, akik az autót vezető 48 éves embercsempészt őrizetbe vették, ellene büntetőeljárást indítottak – közölték.

 

Borítókép: A furgon utasai (Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.