Ferencváros baloldali képviselői nem állnak többé Baranyi Krisztina mellett

A baloldalnak meg is van az új jelöltje a IX. kerületben.

2024. 04. 11. 11:16
BARANYI Krisztina
Budapest, 2024. február 8. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere beszél a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszának tervezett komplex megújításról tartott sajtótájékoztatón az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatalban 2024. február 8-án. Az idén indulhat a megújítás tervezés, a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövõ évben kezdõdhet el és a következõ ciklus végére valósulhat meg. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ferencvárosi baloldali képviselők és civilek bejelentették, hogy Gegesy Ferencet kérik fel, hogy legyen a baloldal függetlennek mondott polgármester-jelöltje és szálljon szembe Baranyi Krisztával június 9-én az önkormányzati választásokon – közölte Torzsa Sándor (Momentum–DK–MSZP–PM–LMP–Jobbik) IX. kerületi képviselő a közösségi oldalán.

A kilenc baloldali képviselő – akik most beálltak Gegesy Ferenc mögé – már korábban bejelentette, hogy egy csapatként indul újra az idei önkormányzati választáson.

Mi, ellenzéki képviselők ötszáz nappal ezelőtt kezdeményeztünk tárgyalást Baranyi Krisztinával és ezt további hat alkalommal megismételtük. Baranyi Krisztina egyik megkeresésünkre sem reagált érdemben, majd bejelentette, hogy az ellenzéki képviselők támogatása helyett egy saját magáról elnevezett egyesület színeiben indul a választáson

– magyarázta Torzsa Sándor, hogy a baloldali képviselők miért nem állnak már Baranyi Krisztina mögött. Hozzátette: győzelemre számítanak, ezért akarták, hogy ne egy pártpolitikus, hanem egy függetlennek mondható ember induljon, aki  képes vezetni a ferencvárosi ellenzéket.

A Magyar Nemzet már korábban megírta, hogy Baranyi Krisztina elveszítette a baloldal támogatását, mivel Magyar Péter után több baloldali képviselő szerint is „álellenzéki” a jelenlegi polgármester.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.