Fontos határidő közeleg a nemzetiségi szavazóknak

Szűk két hónap maradt.

Forrás: MTI2024. 04. 02. 17:26
Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magukat valamelyik nemzetiséghez tartozónak valló választópolgárok május 31-én 16 óráig kérhetik felvételüket a nemzetiségi névjegyzékbe – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

A Nemzeti Választási Bizottság június 9-ére tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását, vagyis a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament képviselőinek megválasztásával egy időben választják meg a 13 magyarországi nemzetiség települési, területi és országos nemzetiségi önkormányzatait. 

Az, aki nem szerepel a nemzetiségi névjegyzékben, nem szavazhat a nemzetiségi képviselők választásán, és jelöltként sem indulhat azon

– emelték ki. A nemzetiségi névjegyzékből való törlésüket szintén május 31-én 16 óráig kérhetik a választópolgárok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.