Így mentették meg a gólyákat a természetvédők

A szentesi alapítvány évente közel ezer sérült madarat lát el.

2024. 04. 08. 9:04
Gólya
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen hat, tavaly megsérült, mostanra felépült fehér gólya térhetett vissza a természetbe a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont alapítványnak köszönhetően. A szervezet a közösségi oldalán egy videót is megosztott a madarak szabadon engedéséről.

A fokozottan védett fehér gólyák közül volt, akinek a szárnya vagy a lába sérült, nyílt töréssel, legyengülve kerültek a szervezet gondozásába, de ketten áramütés miatt szinte lebénult állapotban voltak.

„Küzdöttük, és küzdöttek ők is.Élni akartak, és visszatérni a természetbe, hiszen az az ő otthonuk. Ég veletek, legyetek nagyon boldogok” – olvasható a mentőközpont bejegyzésében.

Vízpart mellett engedték el a gyönyörű madarakat, nem engedték őket egyből a magasba, mert természetesebb, ha ők emelkednek a felhők közé.

Az alapítványhoz hetente több sérült egyed érkezik, akiknek a kezelési és műtéti költsége sokba kerül. Egyre nagyobb kiadást igényel a lábadozó és a tartósan sérült madarak és vadak ellátása is, hiszen napról napra több állatról kell gondoskodniuk. 

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány összességében évente közel ezer sérült vagy elárvult, többnyire védett madarat és vadállatot fogad.

Az összetett munkának köszönhetően a beérkezett mentett állatok közel hetven-nyolcvan százalékát vissza tudják engedni a természetbe.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.