Ismét horogra akadt a vörös óriás ponty

A hal jól van, bár kicsit lefogyott.

2024. 04. 01. 14:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év elteltével

 újra kifogták a Ráckevei-Soroksári Dunából azt az óriás pontyot, amely egy genetikai rendellenesség miatt vöröses színű.

 A szerencsés horgász pedig ugyanaz, aki tavaly is megakasztotta különleges állatot.

A Budapestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy Siket Máté 2023. március 9-én fogta ki legutóbb az egyedi színezetű halat, ami akkor 24,2 kilogrammos volt. Külön érdekesség, hogy a tavalyi fogási helyszínhez képest mindössze két kilométerrel feljebb akadt horogra, és ami ennél is furcsább, hogy 

sokat vesztett a tömegéből, mivel 24,2 kilogrammról 21,5 kilogrammra lefogyott.

A portál azt írta, a Ráckevei-Soroksári Duna rekordlistás halait csippel látják el, így a halőri hitelesítés során kiderül, hogy korábban mikor és ki fogta meg azokat. Siket Mátéhoz idén már több hal is visszatért, de mindegyik közül a legkülönlegesebb az a piros színű ponty, amellyel egyedi megjelenése miatt a Magyar Haltani Társaság is foglalkozott. Az elkészült tudományos állásfoglalásban azt írták, 

a színezet tekintetében hibás génekkel rendelkező pontyról van szó, amelynek teste – a fejét kivéve – eltér a megszokott színektől. 

Borítókép: Vörös óriás pontyot fogtak ismét (Fotó: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.