Jönnek a választások, tereket, hidat tisztítanak Budapesten

Hétvégén az Árpád hidat fogják mosni.

Forrás: MTI2024. 04. 12. 11:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve ismét lesz a fővárosban koncentrált takarítási program – közölte a a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Április 21-én megtisztítják többi között az Etele teret, a Flórián teret és a Lehel teret, majd a program második részeként április 28-án a 4-es 6-os villamos teljes vonalán az útpálya, a járdák, valamint a vonal melletti terek, aluljárók és megállók nagytakarítását végzik el a Budapesti Közművek munkatársai a fővárosi társcégekkel együttműködve.

Mindez azért hathat a budapesti lakóknak kissé visszásan, mert Karácsony Gergely hatalomra kerülése óta sokat romlott a főváros köztisztasági állapota. Ehhez hozzájárult, hogy a főpolgármester leszereltetett háromezer fővárosi kukát és elvont kétmilliárd forintot a város köztisztaságáért felelős cégétől. 

A napokban a kormánypártok főpolgármester-jelöltje is felhívta közösségi oldalán arra a figyelmet, hogy

Budapest utcáit ellepte a szemét és a kosz.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, Karácsony intézkedéseinek hatását a fővárosiak is érzik, „nem véletlen, hogy a környező európai nagyvárosok között Budapest tisztaságával a legelégedetlenebbek az itt élők”.

A budapestiek nem szemetes terekre, nem koszos utcákra vágynak, hanem otthonos és élhető Budapestet szeretnének

– emelte ki Szentkirályi Alexandra.

A BKM közleményében hozzátette, a hétvégén az Árpád híd megtisztításával folytatódik az FKF szokásos tavaszi hídmosási programja is. Szombaton az Árpád híd déli, vasárnap az északi oldalát tisztítják meg 6.30 és 13.30 között. 

Az FKF kéri a hídon közlekedőket, figyeljenek a munkagépekre és vigyázzanak az ott dolgozókra.  

A május 18-ig tartó tavaszi hídmosási programban az Erzsébet híd és az Árpád híd mellett a váralagutat, a Lánchidat, a városligeti Zielinski hidat, a Szabadság hidat, a Margit hidat, a Petőfi hidat és a Rákóczi hidat is megtisztítják.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MK/Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.