Kampányüzemmódba kapcsolt a KDNP

A KDNP ügyvezető alelnöke jelezte, hogy minél több békepárti európai parlamenti képviselőt akarnak az Európai Parlamentbe juttatni.

2024. 04. 12. 16:13
LATORCAI Csaba
Révkomárom, 2024. január 8. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond Duray Miklós emléktáblájának avatásán Révkomáromban 2024. január 8-án. A 2022 év végén elhunyt neves felvidéki magyar politikusnak és közírónak a révkomáromi Eötvös utcában állított emléktáblát több felvidéki magyar szervezet, a Szövetség a Közös Célokért, a Felvidéki Értékõrzõk, a Kárpátia Sport Egyesület, és az INTERCAD hajótervezõ iroda. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mi, kereszténydemokraták azért harcolunk, hogy a nemzet és Európa maradjon meg ezeréves keresztény gyökereinél, és Európa is úgy forduljon vissza eredeti keresztény gyökereihez, ahogy az Európai Unió alapító atyái is akarták – jelentette ki Latorcai Csaba, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában. A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára jelezte, hogy a KDNP csütörtökön tartotta az ez évi Giesswein Sándor szakmai napját, amely az utolsó esemény volt a kampányra történő felkészülés jegyében. 

– Mostantól fogva a KDNP minden tagja és politikusa a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokra koncentrál, mert a tét igen nagy

– fogalmazott.

A politikus kijelentette, hogy a kereszténységet nem tartalmazó demokrácia diktatúrába vagy anarchiába vezet, majd arról beszélt, hogy Európa nyugati fele, a baloldal a genderpropaganda diktatúrájába és társadalmi anarchiájába süllyed. – Mi ebből nem kérünk. Mi azt akarjuk, hogy Európa maradjon meg ezeréves keresztény gyökereinél – tette hozzá.

Latorcai Csaba azt mondta, hogy az Európai Uniót a kereszténydemokrata alapító atyák azért hozták létre, hogy ne legyen ismét háború Európában. – Ma ez az Európa a háború felé száguld. A béke helyett a háborút követelik Európa nyugati felében baloldali politikusok, és ugyanígy háborút követelnek hazai kiszolgálói, a külföldről finanszírozott dollárbaloldal emberei. Ellen kell állni nekik, a lehetőség a kezünkben van – jegyezte meg.

Mint mondta, a Giesswein Sándor szakmai napon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a KDNP elnökének és Szentkirályi Alexandrának, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének előadását követően konszenzus alakult ki a párt jelen lévő tagjai között arról: minden eszközzel azon lesznek, hogy minél több békepárti európai parlamenti képviselőt juttassanak az Európai Parlamentbe és a nemzet fővárosa is térjen vissza a jobboldal, a Fidesz–KDNP vezetéséhez.

– Amikor a Fidesz–KDNP irányította Budapestet, akkor azt láttuk, hogy épült, szépült, fejlődött a főváros. Most azonban Karácsony Gergely főpolgármester és körülötte Gyurcsány Ferenc kiszolgálói mindent elkövetnek azért, hogy a fejlődés visszafejlődésbe torkolljon, hogy kosz, piszok és dugók árasszák el a fővárost 

– húzta alá a politikus.

Jelezte, hogy a kereszténydemokraták nem ilyen fővárost akarnak. – Mi azt akarjuk, hogy a Kárpát-medence legcsodálatosabb városává fejlődjön Budapest, és azt akarjuk, hogy legyen versenyképes társa Európa minden fővárosának. Ez a mi célunk, ezért fogunk össze, és ezért hívunk minél több embert a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokra, hogy támogassák a Fidesz és a KDNP jelöltjeit – fogalmazott Latorcai Csaba.

Borítókép: Latorcai Csaba (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.