Karácsony legújabb ötlete: kitiltaná a hajókat Budapestről

A főpolgármester szerint a vízi járművek megkeserítik a lakók életét.

2024. 04. 01. 12:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő, és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból,

 megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Duna-partok a jelenleginél sokkal jobban szolgálhassák a budapestieket 

– jelentette be Karácsony Gergely, aki ezzel előrevetítette, hogy kitiltaná a hajókat a belvárosból. A főpolgármester saját közösségi oldalán tudatta, a Fővárosi Önkormányzat felülvizsgálta és módosítja a Duna-parti Építési Szabályzatot. Mint írta, 

bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat ért véget azzal, hogy felülvizsgálták a Duna-parti Építési Szabályzatot, amit módosítani fognak. 

A főpolgármester szerint az állami, szakmai és civil szervezetektől érkezett vélemények több tucat oldalt tesznek ki, több partnerükkel az utolsó pillanatig egyeztettek. 

Karácsony szerint a cél az, hogy a kikötő hajók által okozott terhelés a lehető legkisebb legyen, és minél egészségesebb egyensúlyt teremtsenek a folyó különböző célú használata közben.


 

 

Borítókép: A Duna a Parlament épületével (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.