Így égett hatalmas lángokkal a talpfarakás a rákosrendezői állomáson + videó

A tüzet eloltották, a vonatközlekedés megindult.

2024. 04. 09. 7:13
Rákospalotai tűz
Fotó: Ripost/Olvasói fotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendező állomáson, ahol vasúti talpfák gyulladtak meg hétfő éjjel a megszűnt vágányok területén. A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint Rákosrendező állomás 

Teleki Blanka utca felőli oldalán egy száz méter hosszú, öt méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony már háromszáz méterrel távolabbra vontatta.


A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a Foka Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltják a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.
A továbbterjedt tüzeket már eloltották, ezután egy vízágyú üzemelt. 

A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. A vonatok legfeljebb húsz kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek

 – közölte az OKF.

A hétfő esti tűzről egyre több felvétel lát napvilágot.

Egy másik videón még nagyobb lángokat látni.

 

 

 

Borítókép: A rákosrendezői állomás (Fotó: Ripost/Olvasói fotó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.