Lebukott, magyarázkodott, de újra lebukott Magyar Péter külföldi segítője

Magyar Péter legbelső körös tanácsadójaként tünteti fel magát Láng Balázs egy mozgósításra létrehozott Facebook-csoportban, és saját állítása szerint Magyarék kérésére a múlt heti tüntetés előkészítésében is közreműködött. Ehhez képest Láng, aki 2019-ben kommunikációs vezetőként dolgozott a baloldalnak, egy friss cikkben azt nyilatkozta: nincs kapcsolata Magyarral és csak a demonstráción találkozott vele.

2024. 04. 12. 5:30
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láng Balázs egy friss cikk szerint megpróbálta kimagyarázni saját szerepét, egyúttal Magyar Péter külföldi támogatását, de kísérlete nem járt sikerrel.

Láng neve a napokban került újra elő idehaza, mégpedig amiatt, mert, amint az a Blikk felvételén jól látható, őt ölelgette Magyar Péter a múlt hétvégi tüntetésen, a színfalak mögött. Láng Balázst korábban is szoros szálak fűzték a baloldalhoz, néhány évvel ezelőtt például Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott, 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt. 

A Magyar Hang tegnap közölt egy írást, amelyben Láng azt állította: nincs formalizált kapcsolata Magyar Péterrel, és a demonstráción találkozott vele életében először, két másodpercre.

Ehhez képest Láng egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról, és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett. Ennél is beszédesebb, hogy Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát. Az online csoportban azt írta a tagoknak, hogyha más keresi meg őket bármilyen adatgyűjtéssel, azt jelentsék, de amit ő tesz közzé, az ellenőrzött, abban meg lehet bízni. „...a legbelső köröknél ellenőrizve, hiteles forrásból alátámasztva teszem. Ha bármilyen kérdésetek van, vagy bizonytalanok vagytok a megkeresések tengerében, akkor privátban forduljatok hozzám bizalommal!” – írta információnk szerint.

Lényeges az is, hogy a saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetésre ő szervezte a rövid üzenetek kivetítését, mégpedig Magyar Péter kérésére. Ezt konkrétan így fogalmazta meg: „Magyar Péterék kérésére invitállak Benneteket egy kis közös gondolkodásra, a legjobb válaszok kikerülhetnek az április 6-i tüntetésen a kivetítőre!”

Mindemellett – úgy tudjuk – Láng több angliai csoportot is működtet, de más országokban is hasonló online mozgósítást szervezne. Politikai alapállását kellően tükrözi az a megjegyzés, amelyet Magyar Péter megjelenéséhez írt: „A háború megkezdődött! Nincs visszaút, megyünk előre!”

Borítókép: A kép bal szélén Láng Balázs, mellette Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.