Ma még havazhat is, kiadták az elsőfokú figyelmeztetést

Ciklon vonul át az ország fölött.

2024. 04. 23. 7:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár csendesen, nyugodtan indul a nap, és az ország legtöbb pontján a felhők közül még a nap is előbújik délelőtt, nem tart sokáig ez az idill. A HungaroMet tájékoztatása szerint Nyugat-Dunántúlon már a reggeli órákban erősen felhős vagy borult lesz az ég, a nap folyamán pedig tovább vastagszik majd, ami jócskán tartogathat meglepetéseket.

Eső és zivatar miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki a nyugati, illetve délnyugati országrészekre. Az Alpokalja magasabb részein

havazás is lehet,

Nyugat- és Észak-Dunántúlon pedig késő délutántól, estétől többfelé várható eső, zápor és heves zivatar is: a délnyugat felől érkező ciklon erős széllökésekkel csap le, amely többfelé apró szemű jeget, máshol tartós esőt hagy maga után, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 millimétert.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul. A tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek.

Késő este 6, 13 fok valószínű.

Kedd délután jégeső és havazás is jöhet (Forrás: HungaroMet)

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Egy ciklon hatására csapadékosabbra fordul az időjárás, szerdán már több helyen fordulhat elő eső, zápor.

A hőmérséklet lassú emelkedésnek indul, hétvégén 19-22 fok,

jövő hét elején már 24-25 fok körül

alakulnak majd a napközbeni maximumok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.