Magyar Péter megszeghette a kijárási tilalmat + videó

Nyilván még volt benne egy kis alkohol is, mert egész hajnalig maradt – mondta Varga Judit a volt férjéről a 2020 végi veszekedés kapcsán, amiről rendőri jelentés is készült.

2024. 04. 04. 9:52
Magyar Péter - Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A súlyos erkölcsi kérdések mellett jogszabályértés gyanúját is felveti Magyar Péter esetében annak a rendőri jelentésnek a tartalma, amelyet a HVG adott közre a közelmúltban. A dokumentumban  Varga Judit volt igazságügyi miniszter és az akkori férje között kialakult, 2020 december végi heves veszekedés részleteit rögzítették. A jelentésben az előzményekről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának. A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga Judit láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.

Mindezt a volt miniszter asszony is megerősítette és további részleteket is közölt a Frizbi című műsorban, a Hajdú Péternek adott interjúban. Többek között elmondta, hogy azon az estén egy baráti párnál voltak vacsorázni, ahonnan külön távoztak. Varga Judit a nővéréékhez ment aludni, majd reggel azzal a szándékkal indult az akkori férjével közös otthonukba, hogy összeszedi a gyerekeik ruháit és Miskolca utaznak a szüleihez. Magyar Péter azonban ebbe nem egyezett bele, és az ajtó elé állt, mondván, hogy nem mehet ki a házból a felesége. Az interjúban erre a jelenetre így emlékezett vissza Varga Judit: 

…És akkor elővette ezt a nagyon furcsa viselkedését, hogy nem mész sehova. Nyilván még volt benne egy kis alkohol is, mert egész hajnalig maradt…

Az interjúrészéletből tehát két fontos körülmény derült ki Magyar Péterről:

– Vélhetően megszegte a koronavírus-járvány miatt akkor hatályban lévő kijárási tilalmat.

– Alkoholos befolyásoltság alatt állhatott a veszekedés közben, ami fokozhatta Varga Judit félelmét.

A jelentés, illetve a volt miniszter beszámolója alapján minden bizonnyal a rendőri jelenlétnek volt köszönhető, hogy nem fajult el a veszekedés.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.