Meghalt egy ember egy budapesti háztűzben

A nyaralóból négy embernek sikerült megmenekülnie.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2024. 04. 21. 11:14
Budapest, 2020. november 1.
Tûzoltók a fõváros XVI. kerületében a Rákosi úton, ahol kigyulladt és kiégett egy lapszabászat 2020. november 1-jén. A fõvárosi hivatásos tûzoltók nagy erõkkel, hat vízsugárral oltották a tüzet, amelynek továbbterjedését sikerült megakadályozni. Személyi sérülésrõl egyelõre nem érkezett információ.
MTI/Mihádák Zoltán
Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy ember egy hétvégi házban keletkezett tűzben a fővárosi Kőérberki dűlőn vasárnap hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Vasárnap hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Budapest XI. kerületében kigyulladt egy épület, amelyben egy ember bent rekedt

– hangsúlyozták. Hozzátették: három járművel vonultak a tűzoltók a helyszínre.

A Kőérberki dűlőn egy negyven négyzetméteres fa hétvégi ház és annak melléképületei égtek, összesen száz négyzetméteren. A többméteres lángok a faház körül lévő tizenöt-húsz méteres fákra is átterjedtek, azok lombkoronája is lángra kapott. Az egységek fél óra alatt megfékezték a tüzet – közölték.

Az épületben öten tartózkodtak, kimenekülni azonban csak négyen tudtak, egy ember holttestét a tűzoltók találták meg az elszenesedett romok átvizsgálásakor. A tűzben egy másik ember is megsérült – írják. A tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.