Miskolcon szétesett a baloldali vezetés

A kormánypártok segíthetik ki Veres Pál polgármestert.

2024. 04. 15. 12:16
VERES Pál
Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyeztetést kezdeményezett Veres Pállal, Miskolc polgármesterével a Fidesz és a KDNP önkormányzati frakciója – írta közösségi oldalán a helyi kormánypárti frakciók szóvivője.

Hollósy András szerint veszélybe került Miskolc működése, miután Gyurcsány Ferenc helyi emberei elárulták Veres Pált. A politikus aláhúzta: a várost irányító baloldali többség így szétesett. – Fontos, hogy szeretett városunk működtetéséhez és fejlesztéséhez biztosítsuk a közgyűlési többséget. Nekünk Miskolc az első! – hangsúlyozta.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Veres Pál polgármester bejelentette, hogy nem indul újra a tisztségért az idei választásokon. A városvezető családi és egészségi problémákkal indokolta döntését.

A miskolci baloldal helyzete ezzel csak tovább bonyolódott. Tavaly a Gyurcsány Ferenc vezette DK bejelentette, hogy nem támogatja Veres Pál újraindulását a polgármesteri tisztségért, és inkább Hegedűs Andrea jelölését pártolják.

Időközben azonban kiderült, hogy a párt mégsem őt, hanem Barkai László orvosprofesszort támogatja, Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt pedig (akit az LMP is támogatott) visszaléptették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál információi szerint jelöltként korábban felmerült az MSZP-s Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és a momentumos Szopkó Tibor alpolgármester neve is. Barkait végül a DK-s Mokrai Mihály győzhette meg, hogy vállalja el a polgármester-jelöltséget Veres Pál jelenlegi városvezetővel szemben.

Borítókép: Veres Pál (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.