Sára Botond: A baloldali városvezetés becsapta a bérlakásban élőket

A kerület polgármesterjelöltje modern bérházak építésével fejlesztené a kerület ingatlanvagyonát.

2024. 04. 25. 18:53
A leromlott állapotú józsefvárosi Kőris utca 3/B
Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sára Botond szerint a baloldali városvezetés becsapta az önkormányzati bérlakásban élőket vagy egy ilyen lakásra vágyó embereket. 

Pikó András 2019-ben több mint ezer üresen álló bérlakás felújításával és szétosztásával kampányolt. Hatalomra kerülésekor beismerte, hogy nincs ennyi lakás. Többször elmondta, hogy dübörög a bérlakás-felújítási program, miközben az állomány alig tíz százalékát újították csak meg. Pikó András becsapott mindenkit

– jelentette ki Sára Botond, aki ígéretet tett arra, hogy a helyi Fidesz programjának megfelelően fejlesztik és fenntarthatóvá teszik az önkormányzati ingatlanvagyont. Ennek jegyében pedig modern bérházak építésével fejlesztenék a meglévő ingatlanállományt. 

Azoknak, akik egyről a kettőre akarnak jutni, segíteni kell! Újra lehetőséget biztosítunk az önkormányzati bérlőknek a tulajdonszerzésre. A régi és sokszor alkalmatlanná váló bérlakások helyett lehetőséget biztosítunk arra, hogy modern és korszerű ingatlanokba költözhessenek az önkormányzati bérlakásban élők

– emelte ki a politikus, aki lapunk kérdésére válaszolva a Diószegi Sámuel utca ügyével kapcsolatban elmondta, a legfontosabb azt leszögezni, hogy egy olyan fejlesztésről van szó, ami egész Józsefváros, de különösen a környéken és az érintett házakban élők érdeke. 

Pikó András azzal tart 200 családot bizonytalanságban, hogy azt állítja, az önkormányzat nem tudja biztosítani az ott élőknek a cserelakást, és hogy a kormány miatt a kiköltöztetett lakók már nem mehetnek vissza régi otthonaikba sem, hiszen azt birtokba veszi az egyetem. Ezzel szemben az önkormányzat saját, Dió2030 programjában maguk Pikóék is kiköltöztettek volna 168 családot

– jelentette ki Sára Botond. Szerinte hamis kettős beszéd zajlik, és kiderült, hogy Pikó András csak kihasználja az ott élő, amúgy is nehéz helyzetben lévő embereket.

Borítókép: Leromlott állapotú józsefvárosi bérház (Forrás: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.