Megint terjed a skarlát idehaza, azt is elmondták, mi az oka

Fontos dologról beszélt a gyermekorvos.

Forrás: Teol2024. 04. 09. 18:04
Strawberry,Tongue,,Sign,Of,Streptococcus,Infection,málnanyelv,skarlát
málnanyelv Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virágkorát éli a skarlát Tolnában– tudta meg a Teol Tusa Annamária szekszárdi gyermekorvostól, aki hozzáfűzte, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt sok bacilus és vírus háttérbe szorult, majd azok új erőre kaptak. 

Ennek eredménye például, hogy ismét felütötte fejét a skarlát is, amely tulajdonképpen egy kiütésekkel járó torokgyulladás. Torokfájással, lázzal, esetenként hányással jár, később jelentkeznek az egész testet beborító kiütések, illetve az úgynevezett málnanyelv, ami az ízlelőbimbók megemelkedését jelenti – részletezte a gyermekorvos. 

Tusa Annamária elmondta azt is, hogy a másik olyan betegség, amely korábban kis esetszámban fordult elő, mostanában azonban elég gyakran találkozik vele, az a lepkehimlő, amely mindig kiütéssel jár, és amelyről korábban már a Magyar Nemzet is beszámolt.  

A gyermekorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy az allergiás tüneteket érdemes kordában tartani, ugyanis az állandóan irritált nyálkahártya fogékonyabb a fertőzésekre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.