Videón, amint a rendőr kétszer is megmenti az öngyilkosjelölt életét a villamosmegállóban

Nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatom egyedül – fogalmazott a rendőr.

Forrás: Tények2024. 04. 08. 12:15
illusztráció Fotó: MTVA/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét egy rendőr néhány nappal ezelőtt a budapesti Róbert Károly körúton, miközben éppen a munkahelyére igyekezett – írja a Tények a Budapesti Rendőr-főkapitányság bejegyzése alapján.

Ebben azt írják, hogy az alezredes először a forgalmas úttesten látta meg a céltalanul bolyongó nőt, aki akkor sem hagyta el az úttestet, amikor az autók zöldet kaptak. Ezért a rendőr odasietett, átkarolta, majd levezette az útról, de néhány pillanattal később a nő az érkező villamos elé akarta vetni magát. A rendőr a másodpercek tört része alatt reagált, 

gyorsan megragadta a ruháját, így a nő a villamos első ajtajának csapódva végül a földre esett.

„Nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatom egyedül: tekintette üveges volt, ő maga teljesen zaklatott állapotban ücsörgött a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét” – részletezte Kovács Attila, aki mentőt is hívott a nőhöz, akit kórházba szállítottak megfigyelésre.

 

Ha öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.