Zuglóban nem tudják hiteles jelöltnek tekinteni Horváth Csabát

Nem tudtak megküzdeni, így hát összefogtak.

Forrás: 4442024. 04. 09. 17:29
HORVÁTH Csaba
Budapest, 2024. február 28. Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselõcsoportjának vezetõje, a XIV. kerület polgármestere felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2024. február 28-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz ellenzéki előválasztás Zuglóban, miután a Momentum jelöltje, Rózsa András és a Szikra Mozgalom jelöltje, Sudár Orsolya megegyezett, hogy együtt indulnak. A megállapodás összes részletét még nem véglegesítették, az biztos, hogy Rózsa András lesz a polgármesterjelölt, az egyéni körzetekben pedig indulnak szikrás jelöltek is. Egyikük biztosan Sudár Orsolya lesz – írta meg a 444.

Rózsa András a 444-nek elmondta, hogy miután Horváth Csaba MSZP-s polgármester az utolsó pillanatig nem jelentkezett, hogy mégis részt venne az előválasztáson, úgy döntöttek, nem érdemes azt csonka módon megtartani. Mert nem éri el a célt, miszerint egy ellenzéki jelölt álljon szemben a fideszessel.

Rózsa András azt mondta, hogy a történtek után nem tudja hiteles, legitim jelöltnek tekinteni Horváth Csabát.

Tehát mivel nem akart a Momentummal és a Szikra Mozgalommal közösködni, ezért ő már nem is igazi jelölt a momentumos szerint.

Az MSZP politikusa a 2019-es választás óta a kerület polgármestere és már 2022 óta bírálja nyíltan a Momentum.

Az látszik, hogy a baloldalon az egyet nem értés ismét összefogást eredményezett. Látszólag Horváth Csaba nem akart részt venni az előválasztásban, mivel feltehetőleg nem ért egyet a momentumos elképzelésekkel, ezért Rózsa András és Sudár Orsolya küzdelem helyett inkább összefogtak.

Feltehetőleg azért döntöttek így, hogy ne aprózzák tovább az ellenzéki szavazóbázist.

Borítókép: Horváth Csaba (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.