Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

A baloldal a magyarok ellen dolgozik, és még büszkék is rá

„Ők nem Orbán Viktortól és a galád kormánytól tartottak vissza pénzt, hanem magyar tanároktól, pedagógusoktól.”

2024. 05. 23. 15:01
Budapest, 2023. május 30.
Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselõje (b, elöl) és Gelencsér Ferenc, a párt elnöke (j, elöl) sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostor elõtt 2023. május 30-án. Mögöttük a Momentum országgyûlési képviselõi és az elnökség tagjai.  
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legszebb pillanata talán – idézőjelesen természetesen – ennek a kampánynak az volt, amikor a momentumos Cseh Katalin azzal büszkélkedett, hogy a legnagyobb teljesítményének tartja az elmúlt évekből, hogy meg tudta akadályozni, hogy Magyarország megkapja a neki járó forrásokat – idézte fel Kocsis Máté a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Az első szó minden esetben a köszöneté a képviselő asszonynak és a gratulációé, fantasztikus teljesítmény valóban.

– mondta ironikusan a Fidesz frakcióvezetője. 

Kocsis Máté szerint „lenyűgöző” program egy párt részéről az, hogy ezzel a hozzáállással dolgoznak: „küldjetek oda Európába, és garantálom, hogy nem kaptok egy garast sem”.

Ami azonban nagyobb probléma, hogy 

szegény Cseh Katalinnak és Donáth Annának, meg Dobrev Klárának, aki hasonlókkal büszkélkedett a múlt héten, az nem esett le – vagy ha leesett, akkor kifejezetten hazaárulásnak kell minősíteni a tettüket –, hogy az a pénz, amit ők sokáig visszatartottak, az például a tanárok bérrendezésének a fedezete volt.

 – jelezte Kocsis Máté. Hozzátette: ők nem Orbán Viktortól és a galád kormánytól tartottak vissza pénzt, hanem magyar tanároktól, pedagógusoktól.

A frakcióvezető szerint ők nem értik meg, hogy hogyan kapcsolódik össze az önkormányzati és az európai parlamenti választás, nem értik, hogy a regionális fejlesztési pénzeket tartják vissza. Az ország 3200 települését megillető fejlesztési pénzeket tartják vissza, amiből bölcsődék, óvodák is épülhetnének – mondta a frakcióvezető.

Borítókép: Donáth Anna és Gelencsér Ferenc (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.