A fiatalok online biztonságát és közösségi aktivitását ösztönzik

Megjelent a Gyermek és ifjúsági alapprogram idei pályázati kiírása Online okosan, offline aktívan! címmel.

2024. 05. 13. 18:14
ILLUSZTRÁCIÓ (Fotó: PEXELS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Gyermek és ifjúsági alapprogram idei pályázati kiírása Online okosan, offline aktívan! címmel.

A felhívás célja, hogy elősegítse a fiatalok kisközösségeinek építését és fenntartását szerte a Kárpát-medencében.

A szervezetek egyenként akár kétmillió forint támogatáshoz juthatnak programjaik megvalósításához. A pályázatot az Emet.gov.hu felületen lehet benyújtani 2024. június 10-ig.

Az idei felhívás főként olyan programok megvalósítását ösztönzi, amelyek a fiatalok lelki egészségének megőrzését segítik elő, különös tekintettel a digitalizációval járó kihívásokra.

A fiatalok kitettsége az online világban egyre nagyobb, és kellő önismeret, megfelelő önbecsülés, megfelelő testkép és testtudat nélkül könnyen védtelenné válhatnak az online világ jelentette kihívások közepette. A pályázat hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok tudjanak és merjenek hosszabb távon tervezni, mentálisan ellenállóbbak legyenek a virtuális világ veszélyeivel szemben, és az offline programokon valódi közösségre, barátokra leljenek. A Gyermek és ifjúsági alapprogramnak köszönhetően évente 80-110 szervezet részesül támogatásban – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.