Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

A legnagyobb civil szervezet is csatlakozott a Gondosóra programhoz

Már több mint hatszázezren igényelték a gondosórát.

2024. 05. 27. 8:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program népszerűsítése, az idősek életminőségének javítása és a róluk való gondoskodás érdekében a Kormányzati Szolgáltató Központ (KSZK) NKft. és a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) – közölte a kormányzati hivatal. Az ország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása és a hazánk legnagyobb civil szervezete közötti együttműködés új fejezetet nyithat a biztonság és a gondoskodás terén.

A megállapodás értelmében a Mohosz népszerűsíti a Gondosóra programot a hatvanöt év feletti horgászoknak, és segíti a regisztrációjukat.

A Gondosórára eddig hatszázezren regisztráltak, a jelzőeszköz sok esetben nyújtott már segítséget és mentett életet,

így a gyakran órákig egyedül pecázó idősebb horgászoknak is növeli a biztonságát.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, valamint Juhász Roland, a KSZK ügyvezetője és Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke azt hangsúlyozták, hogy a megállapodás erős és előremutató szövetséget jelent az idősek biztonsága, életminőségük javítása és a róluk való gondoskodás érdekében. A kormány által indított ingyenes Gondosóra program célja, hogy a 65 év felettiek egy egyszerű jelzőeszközön keresztül egy gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket egy éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálatnak.

Az Európában egyedülálló és havidíjmentes programot biztosító  Gondosóra cseppálló, elesésérzékelővel és GPS-alapú helymeghatározóval van ellátva, így olyan esetben is életet mentett már, amikor a felhasználó horgászás közben a folyóba esett: az idős horgász a csuklóján hordott jelzőeszköz megnyomásával tudott segítséget kérni, és ennek köszönhetően találta meg a kiérkező katasztrófavédelem.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.