Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Egy influenszer már bánja, hogy elment David Pressman vacsorájára

A Célpont utánajárt, miről szólnak a vendégségek az amerikai nagykövetnél.

2024. 05. 10. 21:39
David Pressman nagykövet magyar influenszereket fogadott
Fotó: Facebook
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben nagy figyelmet kaptak David Pressman amerikai nagykövet szinte rendszeresnek mondható vacsoraestjei, melyekre az amerikai nagykövet többek között influenszereket és tartalomgyártókat is hív. A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy egy videós tartalomgyártónak is feltűnt ez a jelenség.

Jogos lehet a kérdés, hogy vajon miért járkálnak ennyien az amerikai nagykövetségre? Mi hasznuk van abból, hogy egy fotólehetőséggel támogatják egy idegen ország érdekeit? Mi a hosszú távú célja az amerikai nagykövetnek, hogy olyanokkal smúzol, akiket könnyű lenyűgözni egy fontosnak tűnő estebéddel?

– hívta fel a figyelmet Dancsó Péter. Szerinte természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy egyből megmondják, hogy mit kell tenni. Hosszú távon szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amelyek az érdekeikkel azonosak.

A Hír TV Célpont című műsora annak járt utána, hogy miről lehet szó egy ilyen vacsorán. Az amerikai nagykövet nemcsak magyar tartalomgyártókkal találkozik rendszeresen, hanem Soros György által támogatott szervezetekkel és baloldali politikusokkal is gyakran beszélget.

A műsorban megszólaltatták Forstner Csengét, aki elmondása szerint csak egy nőnapi vacsorán vett részt, de

nem zárta ki az, hogy másokkal a nagykövet politikai témákról beszélgetett.

A fiatal véleményvezér azt is elmondta, hogy utólag megbánta, hogy elment.

A Hír TV megkereste az egyik ilyen vacsorán szintén részt vevő, a 2022-es választáson aktívan a baloldal mellett kampányoló Osváth Zsoltot, aki nem akart válaszolni, csupán személyeskedett, majd letette a telefont.

Az amerikai nagykövet azzal, hogy influenszereken keresztül próbál meg politikai üzeneteket továbbítani és nyomást gyakorolni, azzal nyíltan beleavatkozik Magyarország belpolitikájába – mutatott rá Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Borítókép: David Pressman nagykövet magyar influenszereket fogadott (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.