El vannak ragadtatva az emberek a kormány által megújított Városligettől + videó

A Karácsony-féle balliberális fővárosi vezetés szinte végig ellenezte a projekt megvalósulását.

Forrás: METROPOL2024. 05. 28. 21:48
A Néprajzi Múzeum 2022-ben átadott városligeti modern épületének földbe süllyesztett részlete. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liget Budapest projektet még 2013-ban indította el az Orbán-kormány, és ennek keretében olyan átalakítások és újítások valósultak meg a főváros legnagyobb parkjában, amelyeket követően ismét családokkal, sportolókkal és rendezvényekkel népesült be a mintegy száz hektáros terület. Legutóbb, május 11-én a teljes egészében újjáépült KRESZ-park nyitott meg.

20230929_varosliget_02447_MW_bulvar_MK
Egyre több család tér vissza a megújult Városligetbe. Fotó: Máté Krisztián

A Metropol erről szóló tudósítását sokan a Facebook-oldalukon látták, és nem is hagyták szó nélkül, kifejtették a véleményüket az ott tapasztaltakról.

Gyönyörű minden a Városligetben

– írta hozzászólásában Zsóka. Ugyanezt a jelzőt használta Ildikó is, míg egy másik kommentelő, Rozália a „fantasztikus” jelzővel írta le a megújult zöldövezetet.

Erika egy mosoly kíséretében azt írta:

Május elején voltunk az unokáinkkal kint a Városligetben. A gyerekek nagyon jót játszottak, kiválóan felszerelt a játszótér is, de a Városliget teljes környezete tiszta és rendezett

– tette hozzá. Erzsébet is azon a véleményen van, hogy játékból, kikapcsolódási lehetőségből nincs hiány a Városligetben, ami szerinte csodaszép lett.

Én is jártam ott nemrég, és valóban gyönyörű lett a megújult Városliget

– számolt be a tapasztalatairól Katalin. Pedig voltak, akik a Liget Budapest projekt indulásakor attól tartottak, hogy az építkezések miatt csökken majd a zöldfelület, beépítik a főváros „tüdejét”, kivágják a fákat. Azt, hogy mekkorát tévedtek, Erzsébet hozzászólása is alátámasztja:

Nagyon szuper a Liget, és nagyon sok fa van. Aki nem hiszi, nézze meg!

Erzsébet véleményéhez csatlakozott Mihály, aki szerint: „Ami igaz, az igaz: a Városliget varázslatos lett!”

Anikó azt írta, hogy hangulatos lett a megújult liget, míg Balázs megfogalmazta azt, ami talán a legfőbb célja volt a kormány fővárosi fejlesztésének:

Sokkal jobb lett, mint volt!

Íme, ezt mondták a Metropol munkatársának a ligetben a KRESZ-park átadásának napján:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.