Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Házkutatást tartott a NAV Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármesternél

Házkutatást tartott a NAV Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester házánál – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, az adónyomozók az ellenzéki politikus gyanús házfelújításával kapcsolatban kerestek iratokat. A szövevényes ügyben felbukkan egy milliárdos számlagyár elleni eljárásban érintett cég is, amely a gyanú szerint Tripponéknak is jelentős összegű fiktív számlákat állíthatott ki.

2024. 05. 21. 18:02
Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszállt az ellenzék közös újpesti polgármesterjelöltjéhez, jelenlegi DK-s alpolgármesterhez az adóhatóság, majd a költségvetési csalás gyanújával vizsgálódó NAV-nyomozók Trippon Norbert családi házánál házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben kérdéseket tettünk fel a NAV-nak is, akik az eljárás és a házkutatás tényét nem cáfolták, de azt közölték, hogy a „folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire tekintettel, nem áll módunkban a kérdéseit megválaszolni”. 

 

Információink szerint a bűnügy szálai egy 2019 óta létező, hierarchikusan felépített, számlagyáras bűnszervezetig vezetnek vissza. A bűnbanda célja a számlagyár fenntartása, fiktív számlák kiállítása volt. Ehhez több céget vontak irányításuk alá, amelyek élére strómanokat állítottak.

A rendszer úgy működött, hogy a számlázási láncolatot úgy hozták létre, hogy azok valós gazdasági tevékenység látszatát keltették. A társaságok a befogadott fiktív számlák ellenértékét a számlagyár irányába utalták tovább, a láncolat végén pedig ezt készpénz formájában visszajuttatták a megrendelőnek. 

A rendszerhez tartozott a Motingatlan Kft., amely a gyanú szerint harmincmillió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A Motingatlan ráadásul még másik két, szintén költségvetési csalás miatt indult bűnügyben érintett. 

Visszatérve a Tripponnál történt házkutatásra, a DK-s politikus a Facebook-oldalán politikai leszámolásról kezdett beszélni. 

A házkutatás tényéről a Telex is beszámolt, csakhogy nem említették a szövevényes ügynek azt a nagyon fontos szálát, ami miatt kiszállt kedden az adóhatóság a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP közös polgármesterjelöltjének házához.

 

Házfelújítás közpénzből?

Információink szerint ugyanis a politikusnál történt hatósági intézkedésnek Trippon Norbert házfelújításához, valamint a fentebb már említett Motingatlan Kft.-hez van köze. A NAV-nál ugyanis korábban bejelentést tett egy bennfenntes, aki feltárta, hogy milyen pénzügyi machinációkhoz van köze a nevezett kft.-nek, a DK-s alpolgármesternek, valamint a feleségének. Eszerint a nagy bűnszervezetes ügyben is érintett Motingatlan Kft. jelentős összegű számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szólnak, ám szerinte a kivitelezést nem a Motingatlan, hanem a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. végezte. 

Az informátor azt is közölte az adóhatósággal, hogy tudomása szerint Trippon ezeket a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

A bejelentő gyanús körülménynek nevezte, hogy az alpolgármester házának felújítása egybeesik a SZIN-KER közel 300 millió forintos keretszerződésével, amit az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég egyébként az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz. Erős a gyanú, hogy a szerződésért cserébe végezték a ház felújítását, méghozzá közpénzből – hangsúlyozta a bejelentő, aki mindezek miatt kérte az ügy kivizsgálását.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.