Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Mindig hazudik, és sokszor le is bukott Karácsony Gergely

A főpolgármester az elmúlt csaknem öt évben számtalanszor lebuktatta saját magát.

Forrás: Metropol2024. 05. 30. 7:19
Budapest, 2024. április 29.
Karácsony Gergely fõpolgármester (k), László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Újbuda polgármestere (j) és Rékassy Balázs fõvárosi egészségügyi tanácsadó (b) a Fõvárosi Önkormányzat által indított ingyenes szûrõprogramról tartott sajtótájékoztató kezdete elõtt a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelõ elõtt 2024. április 29-én. A fõvárosban 24 helyszínen május 2-tõl június 16-ig várják a vizsgálatokra elõre regisztráltakat.
MTI/Purger Tamás
Fotó: MTI/Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester ígérget, de nem csinál semmit, csak a Facebookon posztolgat. Az elmúlt öt évnek eredményei nincsenek, csak a duma megy, ám Karácsony Gergely sokszor lebuktatta magát: ilyenkor mindig kiderül, mennyire álságos – írja a Metropol. 

Látványos PR-buszozgatások 

Az elengedhetetlen szelfi a Facebookra, a néhány méteres buszos úton is végig fotózkodtak … Fotó: Metropol

A lap szerint, miközben a jogosítvánnyal nem rendelkező „csődpolgármester” az autósokat hergeli, és azt tanácsolja nekik, hogy a dugók elkerülése végett szálljanak ki a kocsiból, ő maga szívesen jár sofőrös autójával. Még akkor is, amikor a Lánchíd avatásán lebukott: a buszt csak a PR-fotók elkészültéig vette igénybe, majd suttyomban beült sofőrje mögé az előmelegített autóba…

Még az autómentes hétvégére is kocsival érkezett

Karácsonyék az autómentes napon a biciklisávban parkoltak, épp, hogy megúszta a kerékpáros…

A lap hozzátette, a „csődpolgármester” az autómentes napon is úgy népszerűsítette a tömegközlekedést, hogy villamosokkal pózolt, de ismét csak a PR-fotók erejéig szállt fel egy-egy járműre. Kínos lebukás volt ekkor is, a főpolgármestert ugyanis mindenhová sofőrje szállította autóval. Ráadásul a biciklisávon álltak meg, Karácsony pedig óvatlanul rányitotta az ajtót egy éppen érkező biciklisre.

Mindeközben míg a budapestiek a főpolgármester sorozatos hibás döntései okán órákig ülhettek az elviselhetetlen dugókban, Karácsony Gergely magával kivételez: többször is lebukott, hogy az Erzsébet hídon, a buszsávban száguldozott szolgálati autójával. 

Karácsony lebukása után sem vállalta a felelősséget: először fegyelmit adott a sofőrjének, majd, mintha mi sem történt volna, megint a buszsávban közlekedett.

Az egyik leglátványosabb lebukása azonban a főpolgármesternek a Metropol szerint az az eset volt, amikor hétfő délelőtt kócosan otthoni konyhájából jelentkezett be. Munkaidejében, egy általa történelminek nevezett hétfő délelőtt, videón közölte: a miniszterelnök-jelölti előválasztás elindult, és arra kérte követőit, vegyenek részt Magyarország felszabadításában.

Végül, de nem utolsósorban pedig a Gyurcsány családdal való kapcsolatát említette meg a lap, nevezetesen Karácsony Gergely folyamatos közeledését a Demokratikus Koalícióhoz és Gyurcsány Ferenchez.

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára
Karácsony mára teljesen „összebútorozott” Gyurcsányékkal Fotó: Máthé Zoltán

Karácsony Gergely a politikában is rendszeresen lebukik álságosságával. Emlékezzünk miniszterelnök-jelölti kampányára: »csak ha elüt a villamos, akkor lépek vissza!«

– írta a Metropol, hozzátéve, hogy a főpolgármester pár nap múlva visszalépett. A lap szerint ugyanilyen pálfordulás Karácsonytól, hogy egy ideig azzal kampányolt, hogy Gyurcsány őt sms-ekben zsarolja. Most pedig Gyurcsánnyal és feleségével haknizza körbe az országot, és Dobrev Klárát tartja a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.