Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Felhőszakadással csap le a vihar, kiadták a riasztást + videó

Ilyen időnk lesz vasárnap.

2024. 05. 25. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közép-Európában a lassan mozgó zivatarcellákból helyenként jelentős mennyiségű csapadék esik. Vasárnap estig a Kárpát-medencében is hasonló időre készülhetünk, bár az előző napokhoz képest kisebb számban fordulnak majd elő zivatarok.

Szombathoz hasonlóan vasárnap is általában gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést.

A legtöbb felhő a nyugati területeken várható. A záporok mellett a délutáni óráktól zivatarok, néhol intenzív zivatarok kialakulására is van esély.

Éjszakára többnyire összeesnek a felhők, de a Dunántúlon maradhatnak felhősebb körzetek, ott további csapadék várható. A keleti, délkeleti szél csak zivatarok környezetében válhat viharossá.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 29 fok között alakul – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

 

Kiadták a riasztást felhőszakadásra

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a HungaroMet – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint huszonöt-harminc milliméter eső eshet.

Heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú, citromsárga riasztást.

Az érintett területeken jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat – figyelmeztettek.

Vasárnap napközben, este ismételten zivatarok kialakulására kell számítani, várhatóan a mainál kisebb számban és kisebb területet érintve. Előfordulásukra legnagyobb valószínűséggel Nyugat- és Közép-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység nyugati felének tágabb térségében lehet számítani. A cellákat intenzív csapadékhullás, viharos széllökés és jégeső is kísérheti.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.