John Travolta szerelemmel hitegetett egy magyar nőt, aztán kiderült az igazság

Persze, nem az igazi.

Forrás: Police2024. 05. 15. 16:00
illusztráció, rendőrautó
illusztráció Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizalmas beszélgetés indult a szarvasi nő és John Travolta között. A nő legalábbis elhitte, hogy valóban John Travoltával beszélget az interneten, ahogy azt is, hogy ahhoz, hogy találkozzon vele, pénzt kell küldeni a menedzserének – adta hírül a rendőrségi portál.

Először 3500 dollárt, majd több mint egymillió forintot küldött. Amikor már nem akart több pénzt küldeni, a férfi ajándékokat ígért neki, majd miután elutasító volt vele, érzelmileg zsarolni kezdte. Rávette, hogy nyisson öt bankszámlát és kriptovalutás ügyletekbe is belekeverte a nőt. Jutalékot nem kapott, a férfi a szerelmi legendával tartotta sakkban, és vette rá, hogy teljesítse az utasításait. Utóbb persze kiderült, hogy John Travolta valójában soha nem kereste meg a nőt, egy csaló hazudta azt magáról, hogy ő a híres színész. 

A nyomozók folyamatosan göngyölítik fel a szálakat, hogy eljussanak a John Travolta és Frederic néven másokat megtévesztő, megkárosító emberekhez – írja a rendőrség. Nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy fogadják meg a bűnmegelőzési tanácsokat, ne legyenek a csalók alkalmazottai! Senki ne telepítsen idegenek kérésére távoli elérést segítő programokat a telefonjára, számítógépére, ne adja meg idegeneknek a banki adatait, kódjait! Ne kattintsanak rá e-mailben kapott linkekre, és ne írják be a felugró felületekre az adataikat! Ne utaljanak, küldjenek pénzt és ne hagyják, hogy a számlájukra idegenek pénzt utaljanak, és legfőképpen ne kezeljenek, utaljanak tovább olyan pénzt, amiről nem tudják pontosan, honnan van, mert így maguk is bűncselekményt követnek el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.