Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Jövő héten már harminc fok is lehet + videó

Folytatódik a változékony időjárás.

2024. 05. 19. 16:29
Bátonyterenye, 2024. április 26.
A drónnal készült felvételen köd Bátonyterenye közelében 2024. április 26-án.
MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Estig a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés valószínű. A Dunától keletre és északon erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé előfordulhatnak – néhol több hullámban is – záporok, zivatarok.

Egy-egy heves zivatar sem kizárt.

Éjszaka keleten is csökken a felhőzet, de délnyugat felől újabb hullámban érkezik gomoly-, illetve fátyolfelhőzet záporokkal, néhol akár zivatar is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között várható.

Pünkösdhétfőn az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett mindenütt többórás napsütés várható, de különösen a déli óráktól egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet, és heves zivatarok is előfordulhatnak – közölte a HungaroMet.

A déli, délkeleti szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Kedden a gomolyfelhők és a fátyolfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, majd a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17,

délután 22 és 30 fok között lesz.

Szerdától vasárnapig is többórás napsütésre lehet számítani az ország nagy részén, szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Szerdán a délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, hajnalban 12–17 fok, délután 21–28 fok valószínű. Csütörtökön többnyire nyugati, északnyugati szél fúj majd, hajnalban 9–16, délután 22–27 fok lehet. Pénteken sokfelé megélénkül a déli szél, a hajnali 9–16 fokról 21 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél, hajnalban 10–17 fok, délután 22–29 fok várható.

Vasárnap az északkeleti, északi szelet több helyütt élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A hajnali 11–17 fokról 23–29 fokig melegszik fel a levegő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.