Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Drámai videókat tettek közzé a verőcei hajóbaleset után indult keresésről + galéria

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó. Eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek.

Forrás: MTI2024. 05. 19. 14:59
Budapest, 2024. május 19.
Tûzoltó daru az újpesti hadikikötõ területén, ahol egy balesetet szenvedett motorcsónak utasai után kutatnak 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verõce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-t.

A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett. Helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították

– tudatta az OMSZ.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és kiderült, hogy az oldala sérült.

A rendőrség a szállodahajót és a géphajót is megvizsgálja.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón nyolc felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt, három férfit és két nőt a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tizenkét kishajóval és három drónnal, valamint csaknem kilencven emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresnek.

Borítókép: Tűzoltó daru az újpesti hadikikötőnél (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.