Súlyos hajóbaleset történt Verőcénél, több eltűnt személyt keresnek óriási erőkkel + videó, galéria

A balesetnek halálos áldozatai is vannak.

2024. 05. 19. 11:20
Nagymaros, 2023.Szeptember 6.
Szállodahajó a Dunán a Nagymaros és Verõce közötti szakaszon.
MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztelevízió által nyilvánosságra hozott információk szerint szombat éjjel halálos hajóbaleset történt Verőcénél. A baleset során egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval – írja a Mandiner. Az első hírek szerint a baleset következtében ketten meghaltak és öten eltűntek. A közszolgálati televízió tudósítója szerint egy sérült túlélőt találtak, aki egy olaszul beszélő férfi. A helyszínen nagy erőkkel keresik a balesetben eltűnteket.

 

Sérültet és két holttestet találtak

Szombaton késő este kapott bejelentést a rendőrség arról, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A rendőrök kimentek a helyszínre, meghallgatták a férfit, felvették vele a kapcsolatot, és az elsődleges kommunikációból arra következtettek, hogy a férfi valamiféle vízi baleset, hajóbaleset áldozata lett. A rendőrök a katasztrófavédelemmel és a Pest Megyei Kutató Mentőszolgálat munkatársaival kiegészülve azonnal megkezdték a környék átvizsgálását, átkutatását, amibe drónokat is bevontak – tájékoztatott a rendőrség.

A keresés a vízről és a szárazföldről egy időben zajlott. Nem sokkal később

egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a Duna-parton, majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri híd magasságában a Dunán.

Találtak egy sérült kisgéphajót is.

 

Nyomozás indult

A rendőrök megállapították, hogy ebben az időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és észlelték, hogy a jármű oldala sérült.

A rendőrség szemlét tart, és átvizsgálja mind a szállodahajót, mind a kisgéphajót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást rendelt el több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló információk szerint a kisgéphajón összesen nyolc felnőtt személy tartózkodott, akik közül jelenleg ötöt, három férfit és két nőt nagy erőkkel eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságnál a nyomozás folyamatban van. Az eljárásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a baleset miatt.

 

Nagy erőkkel keresik az eltűnteket

A Pest vármegyei fő- és műveletirányító ügyeletre szombaton éjjel negyed 12-kor a mentőszolgálattól érkezett bejelentés, hogy Verőce térségében egy kishajó balesetet szenvedett, valószínűleg egy másik járművel ütközött. A járműben többen utaztak, köztük egy férfi, aki a partra jutott, és az út mellett találták meg. A tőle kapott információk alapján kezdődött meg a túlélők keresése – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait.

A vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, a FER kishajója) és Bács-Kiskun (Baja) vármegyéből, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem kilencven emberrel és harmincegy technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját az éjszaka és vasárnap is önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója

kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot,

amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja.

A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt

tizenkét kishajóval és három drónnal keresi az eltűnteket.

A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.