Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Kocsis Máté: A háború megnövelte a választások tétjét

A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, hogy a baloldaltól a megrendelőik a háborúpárti álláspontot várják el.

2024. 05. 16. 21:32
Polgári Szalon Kocsis Máté
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Abban a reményben vágunk neki a rendezvénynek, hogy nagy sikerrel zárulnak a június 9-i választások – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a nagyobbik kormánypártnak a Bálna Honvédelmi Központban tartott Parlamenti szalon rendezvényén. Mint mondta, a háború kérdése megnövelte a választások tétjét.

– A választás tétje, hogy erősödnek-e azok az erők Európában, amelyek békét akarnak és változást tudnak elérni egy megváltozott összetételű Európai Parlamentben, amely a magyarok érdekeit szolgálja – húzta alá a kormánypárti politikus. Jelezte, hogy ha az európai politikai elit nem változtat az álláspontján, akkor a háborús pszichózis eszkalációhoz vezethet.

A velünk szemben állók képviselik a háborúpárti álláspontot

– rögzítette Kocsis Máté.

Hozzátette: a baloldaltól a megrendelőik a háborús álláspontot várják el. Kiemelte, hogy nem érdemes kockára tenni, hogy háborúpárti képviselők kerüljenek az EP-be. A frakcióvezető az önkormányzati választások kapcsán szót ejtett arról, hogy amíg Karácsony Gergely az egyik legfontosabb feladatának a beporzó rovarok segítését tekinti, addig Gyurcsány Ferenc kipakolja a Városházát.

Úgy vélekedett, hogy a baloldal nem szereti, ha Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje „gyurcsányoz” a kampányban, azonban minden, ami a baloldalt zavarja, az a kormánypártokat lelkesíti.

– Véget kell vetni a baloldal által gerjesztett erőszaknak – erről már Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti listavezetője beszélt a rendezvényen, utalva a Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merényletre. Emlékeztetett, hogy több mint két éve zajlik az orosz–ukrán háború, a világban pedig atomháborús készülődést láthatunk.

Létfontosságú választás előtt állunk, mivel a háborúpárti erők nyomása óriási, azonban mi a háborúból ki akarunk maradni

– jegyezte meg az EP-képviselő.

Polgári Szalon Deutsch Tamás
Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetője (Fotó: Mirkó István)

Mint jelezte, a csatatéren nincs megoldás, ezért azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akarnak. – Június 9-én ezért csak a béke, csak a Fidesz! – tette hozzá. A főpolgármester-választás kapcsán pedig leszögezte, hogy ez legyen az a verseny, amelyen mindig Szentkirályi Alexandra nyer.

– Egy választás előtt soha ne felejtsük el, hogy amire készül az ország, az nem szavazás, hanem szabad választás. A szabadságot, a demokráciát és a szabad választásokat akartuk, ezért küzdöttünk a kommunistákkal és a posztkommunistákkal szemben is – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet, hogy Magyarország EU-tagsága egybeesik az unió válságával, amit a migrációs helyzet, a koronavírus-járvány, valamint a háborús helyzet kezelése is megmutat. – A brüsszeli bürokraták azt akarták elérni, hogy ők diktáljanak mindenben, azonban mi 14 éve nem kérünk ebből – húzta alá Deutsch Tamás. Elmondta, hogy amit Brüsszel művel, az verbális, jogi és fizikai erőszak.

Brüsszel látszatra erősebb, mint mi vagyunk, azonban azért nyerünk a vitákban, mert mi a hazánkra esküdtünk fel, és az európai együttműködésre a hazánk boldogulását segítő eszközként tekintünk. Nekünk Magyarország az első

– rögzítette az EP-listavezető.

 

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.