Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Komoly támadás alatt a békepárti politikusok”

A brüsszeli békepárti konferencia betiltása és a békepárti szlovák kormányfő, Robert Fico elleni fegyveres merénylet is jól példázza, hogy nem könnyű ma a békepártiak helyzete Európában – mondta Deák Dániel a legújabb videóelemzésében. Kiemelte: Magyarország is tüske a köröm alatt, Magyar Péter feltűnése és látványos felfutása is egy olyan globalista projekt, amelynek célja hazánk békepárti álláspontjának gyengítése. Már csak rövid idő van hátra a június 9-i választásokig, de egy biztos: a valaha volt egyik legfontosabb európai választás előtt állunk, amelyen Európa sorsa hosszú távon eldől.

Forrás: XXI. Század Intézet2024. 05. 23. 16:27
Fotó: Deák Dániel/Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete Robert Fico békepárti szlovák kormányfőt fegyveres támadás érte és életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az elkövető nemrég egy Robert Fico elleni tüntetésen egyebek mellett azt kiabálta, hogy „Éljen Ukrajna!”, indítékként pedig azt jelölte meg, hogy nem értett egyet a kormány politikájával – mondta Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője hozzátette: 

a szlovák kormányfő békepárti álláspontja miatt hajthatták végre a merényletet, amelynek rendkívül súlyos üzenete van, a békepárti politikusok ugyanis nem érezhetik magukat biztonságban. 

Deák Dániel szerint a merénylet előjele volt, hogy pár héttel ezelőtt Brüsszelben be akarták tiltani azt a békepárti konferenciát, amelyen Orbán Viktor is felszólalt. Mindez annak az eredménye, hogy 

elképesztő uszítás és hergelés zajlik a békepárti álláspont ellen egész Európában, a háborúpárti globalista elit ugyanis ebben érdekelt. 

Ennek lecsapódása az is, hogy a balliberális internetes portálok alatt a felbőszített követők a Robert Ficót ért támadás után rögtön Orbán Viktor elleni merényletről kezdtek el fantáziálni – mondta Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt arról is, sokszor jelenik meg értetlenkedőnek tűnő vélemény a balliberális oldalon azzal kapcsolatban, hogy vajon miért a háború és béke kérdését emelte középpontba a kormányoldal a mostani választási kampányban. Úgy tesznek, mintha nem tudnák. A válasz ugyanis egyértelmű az elemző szerint:

 június 9-én európai választás lesz, amelyen Európa hosszú távú sorsáról dönthetünk. A mostani legfontosabb kérdés pedig nem más, mint a háború és béke kérdése.

Európa vagy változtat a mostani irányon és szakít a háborús hergeléssel, vagy tovább halad az eddigi úton, ami akár a harmadik világháborúba is torkollhat. 

Magyarország világos békepárti álláspontot képvisel a háború kitörése óta, ugyanakkor csak akkor válhat végre többségivé az álláspontunk Európában, ha a mostani választáson a békepárti erők sikeresen szerepelnek

 – fogalmazott.

Természetesen ezt tudják a globalista politikai körök is, akik igyekeznek bagatellizálni ezt a kérdést és úgy tenni, mintha másról szólna ez a mostani választás. Magyar Péter is ezt a taktikát választotta – hangsúlyozta Deák Dániel. Emlékeztetett: több kampányeseményen is arról beszélt, hogy szerinte ma Magyarországon mindenki békepárti, a kormányoldal kampánya indokolatlan. Magyar Péter szerint Gyurcsányék és a baloldal is békepártiak. 

Békepártiak azok, akik a fegyverek és a katonák küldéséért kampányolnak évek óta. Természetesen mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz, Magyar Péter mégis ezzel kampányol. Hasonlít mindez arra, mint amit a migrációs válság során is láttunk a balliberális politikusok kommunikációjában: a bevándorlást álproblémának tartották, azt mondták, senki sem akar kötelező betelepítési kvótákat, azt csak a Fidesz találta ki. Ahogyan akkor, úgy most is világos a céljuk, vagyis elterelni a figyelmet a választás valódi tétjéről és úgy tenni, mintha sem a bevándorlás, sem a háború ügye nem lenne fontos. Hiába állítja tehát Magyar Péter, hogy ő békepárti, ez csak egy kommunikációs terelés, a mögötte álló politikai és gazdasági körök valójában egyértelműen abban érdekeltek, hogy a magyar békepárti álláspont meggyengüljön. Ezért próbálnak terelni és bagatellizálni

 – mondta.

Deák Dániel kiemelte: a jelek szerint a legújabb globalista projekt a korábbiakhoz hasonlóan kudarcot fog vallani. Magyar Péter megjelenése ugyanis egyértelműen a balliberális oldalt osztotta tovább, míg a Fidesz táborát nem érintette. Az agresszív politikus feltűnése inkább összezárta a jobboldalt, új lendületet adott a Fidesz politikai közösségének. Hasonló volt a helyzet Márki-Zay Péter esetében is, aki feltűnésével először riadalmat keltett a jobboldali táborban, majd a 2021. október 23-i Békemenet lendületet adott és 2022-ben jött a kétharmados fideszes győzelem. Most is hasonlóra számít az elemző, a június 1-jei Békemenet világosan megmutathatja majd, hogy a többség a békepárti oldalon van, míg a legújabb baloldali próbálkozás csupán a már eddig is a baloldalon lévő szavazótábort osztotta újra – zárta a videóelemzését.

Borítókép: Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője (Forrás: Deák Dániel Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.