Köves Slomó visszakapta a közösségi oldalát

A Meta a letiltáshoz nem fűzött indoklást, így továbbra is kérdés marad, milyen ok vezetett a szólásszabadságot korlátozó lépéshez.

Forrás: Mandiner2024. 05. 29. 14:31
KÖVES Máté Slomó
Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszakapta közösségi oldalát Köves Slomó – szúrta ki a Mandiner. Mint arról lapunk is beszámolt, törölte a Facebook Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, valamint a Neokohn.hu közösségi oldalát.

A vezető rabbival történt incidenst a Zsidó.com is megerősítette, mint írták, a Facebook közösségimédia-platformot is üzemeltető

Meta indoklás nélkül letiltotta Magyarország egyik legismertebb rabbijának, Köves Slomónak, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának Facebook-oldalát,

ahol a rabbi jellemzően vallási jellegű tartalmakat osztott meg. A letiltáshoz nem fűztek indoklást, így továbbra is kérdés marad, hogy milyen ok vezetett a szólásszabadságot korlátozó lépéshez.

Köves rabbi a közösségi oldalán jellemzően a zsidó valláshoz és a zsidó közösséghez köthető témákat jelenített meg, de ez a legnagyobb platformja a naponta jelentkező Talmud-tanulócsoportjának is – fogalmazott a portál, hozzátéve: érthetetlen számukra, hogy a zsidó vallási vagy közösségi témák, esetleg a Talmud-tanulás vagy a Hamász palesztin terrorszervezet által megtámadott Izrael melletti egyértelmű kiállás vezetett-e a letiltáshoz. Bármelyik is legyen, a Meta mindenképpen magyarázattal tartozik – szögezték le.

 

Borítókép: Köves Slomó (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.