Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Magyar Péter pártja azért jött létre, hogy elrejthessék az ellopott pénzt?

Amikor Magyar Péter politizálni kezdett, Sájer Mária volt az, aki felajánlotta neki a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot.

2024. 05. 24. 9:51
Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy Magyar Péter gazdasági vezetője piramisjáték miatt négy évet töltött fegyházban. Sájer Mária Judit nemrég jött ki a legsúlyosabb büntetés-végrehajtási intézményből, a fegyházból, ahova egy bűnszervezet fontos tagjaként 1200 ember meglopásáért – mintegy nyolcmilliárd forint értékben – és gátlástalan átveréséért került. A nő egyébként Magyar Péter élettársának az édesanyja. Egy olyan a bíróság által jogerősen pénzügyi maffiának, bűnszövetkezetnek nyilvánított szervezet vezető tagjaként tevékenykedett, amely végül hétmilliárd forintot tüntetett el a hatóságok és a meglopott emberek elől.

 

A Tisza Párt alapítója is együttműködött a csalássorozatban

A Metropolnál jelentkezett károsultak most állítják és bírósági ítéletek is bizonyítják, hogy Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója és Sájer Mária szorosan együttműködött a csalássorozatban. Egy beetető „étlapot” állítottak össze a fedezetként felkínált ingatlanokból, hogy minél több ember pénzét megszerezhessék. Az áldozatok közül többre személyesen nyomást gyakoroltak, hogy több pénzt adjanak át az értékes „fedezeti” ingatlanokért cserébe. 

A károsultak a fényképek alapján felismerték őket, gyakran látták együtt a párost a budapesti Bankcenterben tartott „beetető” előadásokon.

Amikor Magyar Péter politizálni kezdett, Sájer Mária volt az, aki felajánlotta neki a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot,  annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. Sájer pontosan ismerte ezeket, hiszen a bírósági ítélet szerint a legnagyobb összeget, több mint 400 millió forintot ő maga csalt ki az áldozatoktól. Ennek a pénznek is nyoma veszett, a mai napig hiába keresik a hatóságok. Magyar Péter azonnal meglátta a lehetőséget, hiszen nemcsak egy „üres” pártot, hanem pártkasszát is keresett, hogy legyen miből finanszírozni hirtelen berobbantott politikai akcióit. Nem véletlen tehát az sem, hogy Magyar a csalássorozatban döntő szerepet játszó Sájerre bízta a szervezet pénzügyeit. Az eltűnt hétmilliárdot a mai napig keresik a hatóságok, és erős a gyanú a Metropol szerint, hogy a Tisza Párt eredetileg azért jött létre, hogy politikai szervezet mögé rejthessék az ellopott pénzt.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.