Mutatjuk, hol épül bölcsőde a Buda környékieknek

A jelenlegi kormány megduplázta a férőhelyek számát 2010-hez képest – emlékeztetett Menczer Tamás.

Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala2024. 05. 21. 22:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megdupláztuk a bölcsődei férőhelyek számát 2010-hez képest, így 32 ezer helyett ma már 65 ezer gyermeknek tudunk ellátást biztosítani – közölte Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán. Mint arról a kormánypárti képviselő beszámolt, a választókörzetében, Perbálon 290 millió forintból építenek bölcsődét. – Hajrá, Perbál! Hajrá, Buda-környéke! – írta Menczer Tamás.

Mint arról lapunk is cikkezett, a munka és magánélet egyensúlyának elősegítése érdekében a kormány folytatja a szülői igényekre reagáló bölcsődei hálózat bővítését. 

Ennek részeként újabb 43 településen épülhet bölcsőde, ezzel további 1300 bölcsődei ellátást biztosító férőhely jöhet létre Magyarországon.

A fejlesztés Magyarország helyreállítási és ellenállóképességi terve részeként, egy most lezárult, húszmilliárd forintos pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. A bölcsődék, mini bölcsődék és családi bölcsődék építésére, bővítésére hatalmas volt az igény – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Hornung Ágnes családokért felelő államtitkár közölte: a bölcsődei hálózat bővülése a kisgyermeket nevelő családok választási szabadságát erősíti, ha a szülő gyermeke hároméves kora előtt térne vissza a munka világába. 

Magyarországon 2010-hez képest megduplázódott a férőhelyek száma, 32 ezerről mintegy 65 ezerre emelkedett.

A bölcsődefejlesztési program legfőbb célja, hogy a kisgyermekes szülők munkavállalásának ne legyen akadálya a bölcsődei férőhelyhiány.

 

Borítókép: Varga László, Perbál polgármestere (balra), mellette pedig Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Perbálon épülő bölcsőde alapkőletételénél (Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.