Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Navracsics: Szem előtt kell tartani a vidék fejlesztését

Magyarország 2004 óta folyamatosan zárkózik fel az Európai Unió átlagához.

Forrás: MTI2024. 05. 30. 12:18
NAVRACSICS Tibor
Budapest, 2023. december 11.
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter meghallgatásán az európai ügyek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán termében 2023. december 11-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt tíz évben centralizált struktúrában történt az európai uniós források elosztása, ami gyorsabb ütemű felzárkózást is hozott, ugyanakkor a területi szempontok kevésbé voltak hangsúlyosak – jelentette ki Navracsics Tibor. 

A hazai fejlesztéspolitika központi kérdése a területi felzárkóztatás, illetve a területi szemlélet erősítése a területfejlesztés 2022-ben ismét megjelent kormányzati szinten, és célul tűzték ki, hogy az ágazati szempontok mellett azonos értékűek legyenek a területi, helyi szintű szempontok

 – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten, az Economx Növekedés és egyensúly (Macronomx) című konferenciáján.

Magyarország 2004 óta folyamatosan zárkózik az Európai Unió átlagához, az adatokat vizsgálva azonban kiderül, hogy regionális szinten nem ilyen jó a helyzet, a hazai felzárkózás ugyanis jórészt Budapestnek köszönhető

– hívta fel a figyelmet a miniszter.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.