Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nincs kivétel, pénteken mindenki elázik, de ez csak bemelegítés ahhoz képest, ami a hétvégén jön

Pénteken több hullámban is várható zápor, zivatar, délnyugaton heves zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar az első nyári hétvégén. A hőmérséklet csúcsértéke 23–29 fok körül várható – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Forrás: MTI2024. 05. 30. 16:29
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vastagabb felhősáv érkezik az ország fölé péteken, így erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amely mellett általában több órára kisüt a nap. Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, 

délután délnyugaton heves zivatar is lehet.

A délies szél megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22–29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva lesz melegebb.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. Több helyen kialakulhat záporeső, zivatar, de felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, később a nyugati szél, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 10–17 fokról 22–28 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, és csak néhol valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8–15, a csúcsérték 23–29 fok között várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.