Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Robbanás rázta meg Bátaszéket + fotó

A történtek megrázták a környéken lakókat.

2024. 05. 27. 7:47
Fotó: Szőke Péter Forrás: BM OKF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas moraj rázta meg Bátaszék lajvéri településrészét, ahol szombat éjjel a Hegyalja utcában

egy gázpalack okozott pusztító robbanást az egyik ingatlanban

– számolt be róla a Tolna vármegyei hírportál. A lap szerint a házban egy idős nő és párja éltek, őket egy fiatalember mentette ki az épületből.

robbanás bátaszéken romos ház
Lakhatatlanná vált az otthon. Fotó: Teol/Bencze Péter

A történtek megrázták az ott élőket, a helyiek másnap is arról beszéltek, hogy emberemlékezet óta nem éltek át hasonlót. A portálnak az időseket kimentő férfi azt mondta, amint meghallotta a hatalmas robbanást, rohanni kezdett a hang irányába.

Az elhanyagolt, gazos területhez érve aztán nyilvánvalóvá vált számára: Ica néni és Pista bácsi házában robbant fel valami. A férfi egy percig sem habozott: a lajvérpusztai Hegyalja utcában található ingatlanba rohant, ahol először a férfi lakót vette észre, akire rászakadt a mennyezet. Balázs menteni kezdte az áldozatot, majd meglátta a láthatóan égési sérüléseket szenvedett Ica nénit.

Az idős asszony eszméleténél volt, de több helyen a bőrébe égett a ruhája.

Balázs egy pillanatig sem gondolkodott, kihozta az áldozatokat az ingatlanból, majd volt annyi lélekjelenléte, hogy visszarohanjon menteni, amit lehetett.

A történtek után a katasztrófavédelem közleményt adott ki, melyben azt írták,  a helyszínen nem voltak égésre utaló nyomok, a ház oldala viszont kidőlt. A hatalmas detonációt tehát vélhetően egy nem megfelelően elzárt gázpalack okozta.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.