Simicskó István: Azonnali fegyverszünet és béketárgyalások kellenek, nem még több halott katona

Háborús pszichózisban szenved szinte az egész nyugati világ.

2024. 05. 28. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború immár több mint két éve tart, a magyar kormány az egyetlen, amelyik a kezdetektől fogva a mielőbbi békekötés szükségességét hangsúlyozza – hívta fel a figyelmet Simicskó István legújabb videós bejegyzésében, amelyben felidézte, ennyi idő elteltével nemhogy a két háborús fél közötti enyhülés nem indult el, hanem a NATO-tagországok vezetői is egyre-másra felelőtlen kijelentésekkel dobálóznak, ami a konfliktus elhúzódásával, sőt az észak-atlanti katonai szövetség háborúba sodródásának veszélyével fenyeget.

Az országgyűlési képviselő meglátása szerint az indulatok gerjesztése helyett a valós helyzet reális felmérésére, a korábbi hibás döntések felülvizsgálatára és kellő bölcsességre volna szükség. 

– A brüsszeli szankciós politika nem működött, Oroszország nem hátrált meg, és a számolatlanul küldött fegyverek és pénz csupán a háborút táplálják, a bizonytalanságot növelik és az Ukrajnában élők szenvedését hosszabbítják meg – fogalmazott.

Meglátása szerint nemcsak az ott élő emberek, hanem az európaiak biztonsága, jövője tehát a tét, amelyet csak higgadt és előrelátó, békepárti hozzáállással lehet megőrizni.

– Azonnali fegyverszünet és béketárgyalások kellenek, nem még több halott katona, megnyomorított családok és földig rombolt települések – hangsúlyozta közösségi oldalán, kiemelve, hogy Oroszország a legnagyobb atomhatalom, ezért el kell kerülni, hogy az orosz–ukrán konfliktus világháborúvá alakuljon, mert ez könnyen bolygónk pusztulását jelentené – közölte.

Simicskó István emlékeztet: ahhoz, hogy béke legyen végre, Brüsszelben békepárti fordulat kell. 

 

Borítókép: Simicskó István országgyűlési képviselő (Forrás: Képernyőfotó, Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.