Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Sörös támadó az alkoholban fürdette a polgárőrt

Nem bírt magával az ittas férfi a környei sörfesztiválon. A sörös támadó kétszer is leöntötte a polgárőrt, most bíróságon kellett felelnie tettéért.

Forrás: KEMMA2024. 05. 23. 21:14
ILLUSZTRÁCIÓ (FOTÓ: PEXELS)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki a környei sörfesztiválon egy polgárőrre támadt. A sörös támadónak most a bíróság előtt kellett felelnie tettéért. 

Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma megtudta, hogy a bíróság a férfit 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, valamint magatartási szabályként kötelezte indulatkezelési tréningen részvételre. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

 

A sörös támadó nem tágított a helyszínről

A vádirat szerint Környén 2023. július 8-án, a  Nemzetiségi és Sörfesztiválon egy polgárőr egyesület biztosította a rendezvényt. Az ittas állapotban lévő elkövető 18 óra 45 perc körüli időben az egyik polgárőrt hátulról sörrel leöntötte. A polgárőr megfordult és többször felszólította a férfit a rendezvény területének az elhagyására. Az elkövető ennek önként nem tett eleget, ezért a polgárőr ki akarta terelni őt a rendezvény területéről. Ekkor a férfi a polgárőrt szemből is leöntötte sörrel.

A sértett polgárőr formaruhát viselve közölte a férfival, hogy ő polgárőr és ismételten felszólította a terület elhagyására. Ezután a férfi ököllel többször a polgárőr felé ütött.

Az elkövetőt a polgárőr egy közterület-felügyelővel együtt fékezte meg, két kézzel a rendőrök helyszínre érkezéséig lefogva tartotta.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.