Szentkirályi Alexandra elárulta mit tesz először, ha megválasztják

A kormánypártok jelöltjét arról kérdezték, hogy hogyan nézne ki öt év múlva Budapest, ha őt választják.

2024. 05. 06. 16:15
Budapest, 2024. május 1.
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2024. május 1-jén.
MTI/Purger Tamás
MTI/Purger Tamás Fotó: MTI/Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra könnyebb és biztonságosabb közlekedéssel, valamint tisztább várossal zárná főpolgármesteri ciklusát, mint Karácsony Gergely. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje erről a közösségi oldalára feltöltött videóban beszélt.

Biztos, hogy csökkennek a dugók, tehát azt meg tudom ígérni, lesz alternatíva arra, hogyha valaki le akarja tenni az autót, ha valaki biciklizni akar, akkor ezt olyan sávokon tudja megtenni, ahol nem egy sárga csík jelenti a biztonságot, meg néhány ilyen lifegő műanyag darab, hanem az értelmesen ki lesz építve, és végig lesz gondolva, hogy hová való egyébként, és hová nem biciklisáv.

– válaszolta a kormánypártok jelöltje arra a kérdésre, hogy hogyan fog kinézni Budapest öt év Szentkirályi Alexandra ciklus után.

Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy tiszták lesznek az utcák, visszaszereltetné a kukákat, amiket a jelenlegi baloldali városvezetés leszereltetett. Azt is jelezte, hogy megduplázná a köztisztaságra szánt forrásokat, valamint több élőmunkaerő, több gép, takarítógép lesz a városban

Nem fog a főváros a pénzügyi csőd szélén táncolni, ki fogom tenni az összes Gyurcsány embert a városházáról

– emelte ki Szentkirályi Alexandra. Majd hangsúlyozta: „ezzel fog a munka kezdődni, mert amíg ezek az emberek ott ülnek, és azzal vannak elfoglalva, hogy karácsony ott van a kirakatban, ők meg ott a stiklijeiket intézik a háta mögött, addig nem fog Budapestet tapodtat sem előre menni.”

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.