Teljesen megbénítaná Budapest közlekedését Karácsony Gergely

Szentkirályi Alexandra egy sajtótájékoztató keretében ismertette, a főpolgármester legújabb tervei szerint már a teljes Nagykörúton belül megtiltaná a közlekedést, és kizárólag az ott lakók gépjárműveit engedné be a belvárosba. A kormánypártok főpolgármester-jelöltje elmondta, az újabb lezárások a légszennyezettség brutális növekedéséhez fognak vezetni.

2024. 05. 28. 16:09
dugó, karácsony, ámon ada, kitiltás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb rendelkezéssel súlyosbítaná a budapesti közlekedési káoszt Karácsony Gergely – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, aki egy sajtótájékoztató keretében elmondta, a főpolgármester gyakorlatilag megtiltaná, hogy az ott lakókon kívül bárki behajthasson a gépjárművével a Nagykörúton belülre. 

A főpolgármester azok után, hogy kiderült, lezárná a pesti alsó rakpartot, és kitiltaná Budapestről a tíz évnél idősebb autókat, most a legújabb rendelkezésével elérné, hogy a budapestiek több mint háromnegyede nem hajthatna be a körúton belülre. 

Ezzel Karácsony Gergely megbüntetné a körúton kívül élőket

– emelte ki Szentkirályi Alexandra, aki szerint a döntés értelmében az autóknak egy óriásit kell kerülniük ahhoz, hogy átvágjanak a városon. Emellett 

a döntés komoly problémát fog jelenteni a kisvállalkozásoknak, ugyanis a körúton kívül élők nem tudnak majd a gépjárműveikkel bejutni a belvárosba. 

Amennyiben a főpolgármester rendelkezése érvénybe lép, a körúton kívüli területekre zúdul a parkolási probléma és a közlekedési káosz is. Karácsony Gergely legújabb döntésével teljes Budapesttel ki fog szúrni. 

Szerintem az autósforgalom csökkentésének nem a tiltás és a drágítás, hanem az építkezés, a munka lenne az ellenszere. Meg kellett volna építeni ezeket a P+R parkolókat, fejleszteni kell a kötöttpályás közösségi közlekedést

– tette hozzá a kormánypártok főpolgármester-jelöltje, aki szerint 

nincsen szükség további jó ötletekre Gyurcsány Ferenc ládikájából, ugyanis a budapestiek nem vevők azokra. 

Zárjuk le a Gyurcsány–Karácsony-korszakot!

Az én ajánlatom a budapestieknek az, hogy inkább a Gyurcsány–Karácsony-korszakot zárjuk le, és ne a budapesti közlekedést tegyük működésképtelenné, ne a budapesti levegő szennyezettségét növeljük a következő években, hanem június 9-én tegyünk arról, hogy Karácsony Gergelyék ezzel a teljesen inkompetens négy és fél évvel együtt végre távozzanak a budapesti közéletből

– zárta a sajtótájékoztatóját Szentkirályi Alexandra. Az elmúlt időszakban Karácsony Gergely és a főváros számos intézkedéssel lehetetlenítette el az autósok közlekedését városszerte, kezdve a Nagykörúton és az Üllői úton felfestett biciklisávokkal, illetve a Lánchíd lezárásával. Szentkirályi Alexandra a múlt héten hívta fel a figyelmet arra, hogy a főpolgármester most teljesen szétverné Budapest közlekedését a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszának végleges lezárásával. Karácsony ugyanis személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Fővárosi Közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.